Pzt - Cmt: 09:00 - 19:00
Bizi Arayın +90 (552) 247 3335
Adres Vali Konağı Cad. Şişli/İstanbul

Lamina Porselen Kaplama Nasıl Yapılır?

Lamina Porselen Kaplama Nasıl Yapılır?

Lamina porselen kaplama, dişlerde en az aşındırmayla ya da hiç aşındırma yapılmadan uygulanabilen, dişlerin ön yüzeylerine yapıştırılan, yaprak kadar ince ve saydam görünüme sahip olan kaplamalardır.

Lamina Porselen Kaplama Nasıl Yapılır?

Lamina Porselen Kaplama Nasıl Yapılır?

Lamina porselen kaplama, dişlerde en az aşındırmayla ya da hiç aşındırma yapılmadan uygulanabilen, dişlerin ön yüzeylerine yapıştırılan, yaprak kadar ince ve saydam görünüme sahip olan kaplamalardır. İnce ve estetik olması sebebiyle yapıştırıldıkları dişlerin doğal görünümüyle uyum sağlayarak neredeyse görünmez olurlar. Genellikle hastaların dişlerinde meydana gelen kırılma, aşınma, renklenme, deformasyon gibi özellikle ön bölge dişlerdeki estetik bozuklukları gidermek için yapılırlar. Dişlerinin görünümünden rahatsız olan kişiler, lamina porselen kaplamalar ile istedikleri diş görünümüne kavuşurlar.

Doğal diş görünümünü sağlayan ince yapısına rağmen porselen lamina kaplamalar, oldukça dayanıklıdır ve kolay kolay kırılmaz. Ortodonnntik tedavi görmek istemeyen hafif diş çapraşıklıklarına ve şekil bozukluklarına sahip hastalar için de en ideal tedavi yöntemlerinden biridir.

Lamina porselen kaplama tedavi süreci nasıldır?

Uygulaması oldukça kolay olan ve tedavi süresi kısa olan lamina porselen kaplama tedavisinde en önemli noktalardan biri, hastanın istediği görünümü sağlamaktır. Tedavinin tüm aşamalarında hasta bilgilendirilmeli, hastanın istekleri doğrultusunda hareket edilmelidir.

Tedavinin ilk aşamasında, hastanın ağız içi ölçüleri alınır. Ölçüye göre hazırlanan model üzerinde laboratuvarda mock- up denilen testler yapılır. Elde edilen model hasta tarafından onaylanınca, yapıştırılacak dişlerin hazırlanmasına başlanır. Geçici kaplamalarla hastanın uyum süreci kontrol edildikten sonra, gerekli düzenlemeler yapılarak gerçek porselenlerin uygulanması aşamasına geçilir. Özel bir yapıştırıcı ile dişlere yapıştırılan porselen lamina kaplamalar, aynı gün içinde kullanılmaya başlanabilir.

Porselen lamina kaplama tedavisi diş eti çekilmesi olan kişilere, diş sıkma alışkanlığı olan hastalara, çene yapısında belirgin bozukluk olan kişilere tavsiye edilmez. Daha maliyetli olmasına rağmen, hastanın estetik beklentilerini karşılaması ve dişleri doğal bir görünüme kavuşturması nedeniyle en çok tercih edilen yöntemlerden biridir.

Lamina porselen diş kaplamasının avantajları nelerdir?

*Lamina porselene diş kaplamaları, dişlerde hiç aşındırma yapılmadan ya da en az aşındırma yapılarak uygulanırlar.

*Yaprak gibi ince ve saydam yapısı nedeniyle doğal diş görünümündedirler.

*Lamina porselen kaplamalarda renklenme görülmez.

*Darbelere karşı dirençlidirler.

*Hastanın estetik beklentileri anlaşılarak bu isteklere göre hareket edildiğinde tedavi süresi oldukça kısadır.


SİZİN İÇİN BURADAYIZ

RANDEVU OLUŞTUR

HASTA MEMNUNİYETİ ÖNCELİĞİMİZ…

Neden Klinik Nişantaşı?

Kolay Randevu

Hastalarımızın bize en kolay şekilde ulaşması için tüm iletişim kanallarımızı açık tutuyoruz.

Gönülden Çalışıyoruz

Gönülden Çalışıyoruz En güzel gülüşe sahip olabilmeniz için diş sağlığınız için gönülden çalışıyor ve memnuniyetinizi önemsiyoruz.

Yanınızdayız!

Kliniğimizde hafta sonları ve tatil günlerinde, günün herhangi bir saatinde acil diş sorunlarınızı çözmeye hazırız.